TÜM DÜNYADA KOBİ’LER SAP ÇÖZÜMLERİYLE BÜYÜYOR
 

SAP’nin düzenli olarak gerçekleştirdiği global KOBİ Zirvesi’nin (SME Summit) dördüncüsü, Kasım ayında New York’ta düzenledi. Etkinlikte SAP, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) uzun vadeli stratejiler ve hedefler açısından önemini vurguladı. 2014’ün üçüncü çeyreğinin sonu itibarıyla, SAP’nin 263 bin müşterisinden 212 bin 500’ü (yüzde 80’den fazla) KOBİ’lerden oluşuyor. Gartner’ın Kasım 2014 tarihli “Forecast Analysis: Small-and-Midsize-Business External IT Spending, Worldwide, 2Q14 Update” raporuna göre ise 2018’de KOBİ pazarının 244 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Etkinlikte bir konuşma yapan SAP CEO’su Bill McDermott, şunları ifade etti: “Kariyerimin ilk yıllarında ben de bir küçük ölçekli bir işletme sahibiydim. Dolayısıyla küçük ölçekli işletmelerin ekonomik büyüme açısından ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorum. SAP, dünyanın her yerinde küçük ve orta ölçekli işletmelere hizmet verme konusunda yoğun çalışmalar yürütüyor. Bugün bu etkinlikle teknoloji ve inovasyonun her ölçekten işletmenin başarısı için çok önemli olduğunu bir kez daha net bir şekilde ifade etmiş oluyoruz.”

Dördüncü KOBİ Zirvesi’nde SAP Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Global KOBİ Segmenti Genel Müdürü Kevin Gilroy da SAP’nin küçük ölçekli işletmelerin büyümesine yönelik uygulamaları hakkında bilgi verdi. “Dünya genelinde 11.900’den fazla iş ortağımızla birlikte, müşterilerimizin iş yapış biçimlerine özel tasarlanmış kapsamlı bir KOBİ çözümleri portföyü sunuyoruz. SAP, KOBİ segmentinde pek çok başarılı uygulamaya imza attı. Tahminlere göre 2015’te BT harcamalarının yüzde 52’si KOBİ pazarından gelecek. Özellikle küçük ölçekli işletmeler bu oranda büyük pay sahibi olacak. Gelecek KOBİ’lerde ve SAP de KOBİ’lerin rekabet gücü kazanması ve başarılı olması için doğru çözümleri sunuyor.”

SAP kurumsal kaynak planlama, analitik, veritabanı, mobilite, bulut ve iş ağları alanlarında KOBİ’lere çözümler sunuyor. Bu çözümler arasında SAP Business One®, SAP® Business ByDesign®, SAP Business All-in-One, Edge çözümler, SAP Lumira®, Ariba® Network, SAP HANA® platformu ve bulut çözümleri yer alıyor.

SAP, KOBİ’lerin bu çözümlerden daha da fazla yararlanması için de çeşitli uygulamaları gündeme getiriyor:

  • 2014 yılının başlarında hayata geçirilen ve büyük başarı kazanan “şimdi al, sonra öde” seçeneğinin 2015’te de sürdürülmesi
  • SAP HANA’nın son sürümü olan service pack 9 ile KOBİ’ler de dahil olmak üzere her ölçekten kuruluşa hizmet verilmesi
  • Ariba Network’e ücretsiz erişim

- See more at: http://www.sapforum.tv/tum-dunyada-kobiler-sap-cozumleriyle-buyuyor/#sthash.u1zPUze7.dpuf